Stap 1: introductie
Stap 2: de basis
Stap 3: blogs schrijven
Stap 4: publiceren en delen
Stap 5: meten en evalueren
Extra

Tips: zó haal je alles uit de cursus

Bloggen is een vak (écht!). Maar volhoudbaar bloggen is een vak apart. En een vak (apart) kun je gelukkig leren, maar dat kost tijd en moeite. Je kunt deze cursus in een paar uur doorbladeren, maar daarmee heb je nog geen blog en kun je nog niet bloggen. 

https://vimeo.com/529254539Wil je de leerdoelen uit de vorige paragraaf dus halen en een blog opbouwen die het verschil gaat maken, dan moet je aan de bak. Daar ga ik je natuurlijk bij helpen, en met deze tips weet je zeker dat je alles uit de cursus haalt. 
Oh, en denk je dat je het schrijven van jouw verhalen toch beter aan iemand anders kunt overlaten? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon! 

Tip 1: neem de tijd (en gebruik het ook)

Een cursus volgen kost tijd. Voor deze cursus kun je rekening houden met zo’n 40 uur aan lezen, kijken, luisteren, zoeken, schrijven en redigeren. Je kunt je eigen tempo bepalen, maar ik adviseer je wel hier wekelijks een paar uur voor uit te trekken. Dat zul je ná deze cursus namelijk ook moeten doen. 

Natuurlijk kun je alle lessen ook binnen een uurtje doorploeteren, zonder de opdrachten te maken. Maar nogmaals, dan heb je nog geen blog en kun je zeker nog niet bloggen. Neem de tijd en gebruik het ook. 

Tip 2: maak de opdrachten…

Ik verplicht je niet om de opdrachten te maken, maar ze zijn er niet voor niets. Het zijn stuk-voor-stuk goede oefeningen die je verplichten om na te denken over ‘het waarom en hoe’ van je blog. Bovendien doe je de nodige ervaring op als je de opdrachten maken en maak je gelijk je (eerste) schrijfuren.

Bijkomend voordeel: het zijn praktische opdrachten, en jouw uitwerkingen kun je direct gebruiken voor je blog. Kortom, je kunt tijdens de cursus al starten met je blog. 

Tip 3: …en lever ze in

Alle opdrachten die je inlevert, zal ik bekijken en van feedback voorzien. Ik heb jaren ervaring met het maken van blogs, dus ik kan je opdrachten voorzien van de nodige verbeterpunten tips én complimenten (dat laatste is niet onbelangrijk). 

Tip 4: stel je vragen, vraag om hulp

Zoals ik net aangaf krijg je feedback op alle opdrachten die je inlevert. Maar misschien loop je ergens vast, begrijp je iets niet of heb je gewoon wat hulp nodig. Geen probleem! Je kunt me dan gewoon mailen op michael@voorstraks.nl